Mandala Circle Of Life

Leer zelf een mandala tekenen + kleuren en leer over jezelf.

Cursus

Iedereen kan een mandala (leren)tekenen. En ik ga je hierbij helpen in de beginnerscursus. Stap voor stap gaan we dit samen aanpakken.

Het woord mandala stamt uit het Sanskriet (een oude Indische taal) en betekent letterlijk: ‘magische cirkel’ of ‘magisch wiel’. Hoewel het concept een hindoeïstische oorsprong heeft, wordt de mandala ook veel in het Tibetaans boeddhisme gebruikt. Daar beeldt het de kosmos uit. Mandala’s dienen tot inspiratie en innerlijke verrijking en maken je bewust van de oneindigheid van het bestaan en dat alles met elkaar in verbinding is. 

Een mandala kent geen einde en geen begin. Elke mandala heeft een opbouw. Kijk maar eens goed. De buitenrand, ook wel de basis, wordt de circle of life genoemd. Dit proces zie je overal terug. De natuur laat het ons continu zien: het proces van groeien, bloeien en uiteindelijk afsterven. En dan weer opnieuw. Als een cirkel. De stip in het midden heeft ook een belangrijke betekenis. Het staat symbool voor de kracht die samenkomt. Daar waar alles begint en waar alles mee in verbinding staat.

Iedere zelfgemaakte mandala vertelt dan ook iets over jezelf, hoe je op dat moment in het leven staat, omdat tijdens het tekenen van een mandala je onderbewustzijn wordt aangesproken. Iedere les begint dan ook met een (geleide) meditatie om bij je onderbewustzijn te komen. 


Praktische info: 

Basiscursus kost 120,- euro voor 10 lessen. 

Als openingsaanbod geef ik nu 15% korting en betaal je dus maar 102,- euro voor 10 lessen.

Les is op maandag avond van 19.00 tot 21.00 om de 14 dagen. Datum start cursus bij voldoende deelnemers in overleg. 

Bij voldoende interesse wil ik ook vervolgcursussen gaan aanbieden. We gaan dan samen kijken waar de behoefte ligt, wat ieder nog wil leren.